BEREA ARTIZANALA BARONESSA
Cine este BARONESSA?……….. un brand ce a luat nastere din dorinta de a da valoare si de a imbogatii comunitatea berii artizanale cu un gust unic si natural bazat pe retete traditionale, povestea noastra incepe cu anul 2022 in Slatioara, Olt si cu o gama de trei produse (STOUT, IPA, EPA).
Berea noastra este produsa cu pasiunea si filozofia care caracterizeaza productia la scara mica avand toate avantajele gustative pe care le are un produs artizanal, folosim produse din cele mai bune materii prime, din combinatii inovatoare de soiuri de malt, hamei si drojdie care fac berea sa va ofere
momente zilnice de neuitat.
Avem retetele noastre traditionale pe care le-am inovat si am creat compozitii noi incantatoare si originale, astfel va invitam in interactiunea sociala pozitiva care imbunatateste calitatea vietii de zi cu zi.
NOROC!
Macinarea maltului
Zdrobirea maltului cu ajutorul morii cu tamburi unde dimensiunea de macinare poate fi controlata.
Brasajul si fierberea mustului
Amestecarea maltului macinat cu apa la o temperatura controlata ce depinde de reteta, astfel obtinandu-se plamada, urmand ca apa adaugata ulterior sa fie gradual ridicata cu stationare pe anumite temperaturi. Extragerea mustului si fierberea acestuia cu adaugare de hamei.

Fermentarea si maturarea
Fermentatia se face in recipiente sub presiune si temperatura controlata cu ajutorul drojdiei. Ulterior procesului de fermentare are loc maturarea in aceiasi recipienti sub presiune si temperatura controlata sau direct in sticla unde se formeaza pe cale naturala dioxid de carbon.
Imbutelierea si depozitarea
Ultimul proces pana la comercializare, se face la sticla si se depoziteaza la temperatura controlata.